Spoedgeval? Wij zijn 24/7 beschikbaar

Wikkelen

Bij Wikkelbedrijf Rijswijk hebben we al meer dan vijftig jaar aan wikkel-expertise opgebouwd. Wij wikkelen stators en spoelen voor zeer uiteenlopende toepassingen, of het nu om 1-fase motor van 100W of een 1000kW elektromotor is.

De wikkelarij

De Wikkelarij is voorzien van de juiste kennis, machines en materialen om uw stator van de juiste wikkeling te voorzien. 

Onze wikkeldiensten bestaan uit onder andere:

  • Herwikkelen van elektromotoren
  • Omwikkelen naar een andere spanning en/ of frequentie
  • Wikkelen naar een andere temperatuur klasse
  • Wikkeling voorzien van andere isolatie eisen (IP-klassen)
  • Wikkelen van of naar vloeistofbestendige stator
  • Wikkeling voorzien van verschillende beveiligingen (PTC, thermovoelers)

Wikkelen in detail:

Inspectie en borging
Onze specialisten beginnen met een grondige inspectie van uw elektromotor. Zij beoordelen de conditie van de wikkeling en identificeren eventuele slijtage of beschadigingen. Verder testen zij het blikpakket op verliezen/ hotspots en herstellen de geïdentificeerde afwijking. Wanneer de bestaande wikkelingen verbrand zijn of niet de benodigde isolatiewaarden behaalt moet de stator opnieuw gewikkeld worden.

Wikkelen
De oude wikkeling wordt zorgvuldig verwijderd en de stator wordt voorzien van nieuwe hoogwaardige isolatie. Daarna wordt de stator voorzien van nieuwe spoelen. Na het wikkelproces wordt de wikkeling behandeld met speciale impregnatielak en op 140 °C gebakken in de droogoven.

Spoedgeval?